29 Kasım 2015 Pazar

Yükselen 24 Mc Hareketi - Siz de Katılın!


                Gerçek yetenek bu kadar ucuz olmamalı


                Türkiye'de, özellikle alt grup denen kesimde, hayal edemeyeceğiniz kadar fazla yetenekli mc var. Yakın geleceğin yeni Defkhan'ı, Sansar Salvo'su, Anıl Piyancı'sı, Hayki'si, Sehabe'si ve hatta belki de Ceza'sı zor şartlar ve imkansızlıklar yüzünden isimlerini duyuramıyorlar. Özgüven patlaması yaşayan yetenekli rapçilerimiz bir şekilde isimlerini duyurmaya çalışıyorlar. Kimisi bazı organizatörlerin para hırsına boyun eğip hiç bir ücret almadan son sıralarda sahne almak için belki birilerinin dikkatini çekerim umuduyla kapı kapı dolaşıp bilet satıyor; kimisi de daha fazla insana ulaşmak için sosyal medya mecralarında sabahlıyor.

                Gerçek yetenek bu kadar ucuz olmamalı.


                Türkçe Rap bir yerlere gelsin istiyorsak hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Biz de bu yüzden hedefleri olan mclerin işbirliğine dayanan bir etkinlik oluşturmaya karar verdik. 2 aşamadan oluşan bu etkinlikte mc dostlarımız için kalıcı faydayı amaçladık. Diğer destek sayfaları gibi şarkıları paylaşıp kenara çekilmek yerine Türkçe Rap'e yakışır bir dayanışma içinde abone sayılarını arttıracak bir çalışmanın peşinden koşuyoruz

                Peki nasıl olacak?


                Yukarıda belirtildiği gibi 2 aşamadan oluşacak ve yaklaşık 4 hafta sürecek. 1. Aşama (Şarkı Yarışması) galiplerinin kanalları sitemizde listelenip yayınlanacak. Kanal listesine girmek isteyen arkadaşlarımız listelenen kanallara abone olduktan sonra listeye girmeye hak kazanacak ve 4 hafta boyunca her Cumartesi listeye yeni mcler eklenecek. Bu sayede erken davranan mcler daha fazla abone kazanacak.

                1. Aşama (Şarkı Yarışması)


                Yarışma 05.12.2015 Cumartesi gününde Yorulmayan Kalem Facebook sayfasında saat 20.00'da yapılacaktır.

                Yarışma kuralları:

                -Her mc sadece 1 şarkıyla katılabilir.
                -Yarışmaya katılmak isteyen mcler, belirtilen zamanda paylaşacağımız gönderinin altına şarkılarının linkini yorum olarak bırakacaklardır.
                -Kendi şarkınız veya başkasının şarkısı için beğen butonuna basabilirsiniz.
                -Spam beğeni aldığı anlaşılan şarkılar diskalifiye edilecektir.
                -En çok beğeni alan 3 şarkının sahipleri, ilk aşamanın galipleri olacak ve abonelik listesinde ilk üç sıraya yerleşmeye hak kazanacaklardır.

                Sayfayı beğenen ve bu duyurumuzu profilinde paylaşan herkes yarışmaya katılabilir.

                2. Aşama (Abonelik Kardeşliği)


                Bu aşamada mclerin gerçek ve aktif abone kazanmak için yapması gereken 3 şey  vardır:

                -YorulmayanKalem Facebook sayfasını beğenmek
                -Sitemizdeki duyuruyu en az 1 kere profilinde paylaşmak
                -Mevcut abonelik listesindeki tüm kanallara abone olup ekran görüntüsünü yukselen24mc@gmail.com adresine Youtube kanal linkiyle birlikte göndererek başvuru yapmak

                Şarkı yarışmasından sonra gelen 3 Cumartesi akşamı liste yeni gelen isimlerle güncellenecektir. (12, 19, 26 Aralık)

                Her hafta listeye 7 mc eklenecektir. Eğer aynı hafta içinde 7'den fazla başvuru olursa kura çekilecek, kurada çıkan 7 kişi o hafta güncellenecek listeye eklenecektir. Kurada çıkmayan mcler yeni eklenen kanallara da abone olarak diğer haftaki 7'ye girmek isterse başvurular arasında bu mclerin kanallarına öncelik verilir.

                İlk hafta Şarkı Yarışması'ndan 3, ondan sonraki 3 hafta boyunca haftalık 7 kanal eklenerek 1 ayda 24 kanal içeren bir liste oluşturmuş olacağız. Son haftaya kalanlar abone kazanamayacağım diye üzülmesinler; liste tamamlandıktan sonra da başvuru şartını yerine getiren herkesin 1 şarkısını Facebook sayfamızda paylaşacağız. Böylece listeye alım kapansa dahi yılbaşına kadar şarkısını yayınlatmak isteyenler de tüm listeye abone olmuş olacak.

                Not: Listeye eklendikten sonra, etkinliğe katılmak için başlattığı abonelikleri iptal eden kanallar, tespit edildiği an listeden kalıcı olarak kaldırılacaktır.

                Hakettiğimiz yer için!


                Yeraltından yola çıkıp yavaş yavaş en tepeye tırmanacağız. Evet belki amacımız sermayemizden büyük, fakat rapçi kardeşlerimizden gereken desteği göreceğimize inanıyoruz. Birlikte hareket ederek sahnelere bir mesaj gönderelim:

                "Underground'da sessizlik sona erdi!"

05.11.2015 Güncellemesi: Etkinlik yeteri kadar ilgi görmediği için henüz belirli olmayan bir tarihe kadar ertelenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder